Ga je zelf de handen uit de mouwen steken? Goed bezig! Wil het toch niet lukken of ben je niet helemaal zeker van je werkzaamheden? Schakel dan altijd een bouwprofessional in.
Ga je zelf de handen uit de mouwen steken? Goed bezig! Wil het toch niet lukken of ben je niet helemaal zeker van je werkzaamheden? Schakel dan altijd een bouwprofessional in.
Om een vensterbank te kunnen maken moeten wij weten wat de gewenste lengte (L), breedte (B) en dikte (D) is. Om de lengte van de vensterbank te meten houd je de dagmaat aan en tel je hier 6 mm vanaf. Voor het bepalen van de breedte is het handig om te weten dat de vensterbank ca. 1 cm onder het kozijn mag komen of er strak tegenaan. Daarnaast wordt er gemiddeld een overstek van 3 cm aangehouden.
Voorbeeld
De dagmaat van de vensterbank is 122 cm (dit is de maat tussen de twee kopse kanten van de muren). De gewenste breedte (inclusief overstek van 3 cm) is 20 cm. De maximale dikte die geplaatst kan worden is 2 cm.
De maatvoering (LxBxD) is dan: 121,4 x 20 x 2 cm.
Om een raamdorpel te kunnen maken moeten wij weten wat de gewenste lengte (L), het soort profiel en het gewenste materiaal is. Om de lengte van de raamdorpel te meten houd je de dagmaat aan en tel je hier 6 mm vanaf.
Het inmeten van een natuursteen deurdorpel kan vrij ingewikkeld zijn. Wij adviseren daarom om een binnendorpel of buitendorpel te laten doen door een vakspecialist of bouwbedrijf.
Een natuursteen raamdorpel of vensterbank kan onder andere in de lijm, specie of polymeerkit bevestigd worden. Na het plaatsen van de raamdorpel moeten de naden netjes afgekit worden.
Met een geschikte waterzaagmachine of haakse slijper kun je natuursteen zelf zagen. Het is hierbij wel van belang dat je de juiste slijpschijf gebruikt.
Alle zichtzijden van de producten worden hetzelfde als de oppervlakte bewerking afgewerkt. Vensterbanken en raamdorpels zijn altijd voorzien van facetranden en raamdorpels zijn voorzien van een waterkering.
Een eindstuk of neut is het blokje wat aan de uiteinden van de natuursteen raamdorpel of deurdorpel bevestigd wordt. Bij de deurdorpel rust het kozijn op het eindstuk of de neut. Bij de raamdorpel is het meestal een sierstuk en heeft het verder geen functie.
Een woning is volgens ons pas écht af als alles mooi is afgewerkt. Denk aan een donkere gepolijste vensterbank die perfect past bij het kozijn of aan een grijze raamdorpel die precies past in de landelijke stijl van de woning. Zorg ook voor een prachtige afwerking: de producten van de Kerels van Steen zijn geschikt voor elke woning en voor elk interieur!
Telefoonnummer: 077 206 1111
E-mail: sales@kerelsvansteen.nl
KVK: 74826565
BTW: NL860041220B01