1. Home
  2. Vensterbanken
  3. Natuursteen vensterbanken
  4. Leisteen vensterbanken

Leisteen vensterbanken

Een leisteen vensterbank komt rechtstreeks uit de natuur en is herkenbaar aan zijn ruwe en matte uitstraling. Met een vensterbank van leisteen creëer je naast een warme en unieke uitstraling ook een landelijk gevoel. Leisteen is erg populair onder de natuursteen vensterbanken en wordt al jaren toegepast in en rondom het huis.

1 Producten
Natuurlijk gespleten
Mustang Black leisteen vensterbank
length
  • 10 - 220 cm
width
  • 2 - 60 cm
thickness
  • 2 cm
Op maat
v.a. € 63,53 per m1
including_vat
1 van de 1 producten

Wat is leisteen?

Lei, ook wel leisteen genoemd, is ontstaan uit klei. De klei is honderden miljoenen jaren geleden afgezet door rivieren. Deze klei veranderde door een natuurlijk proces onder hoge druk of warmte in leisteen. Leisteen is ontzettend populair doordat het eenvoudig te splijten is. Hierdoor is het voor verschillende doeleinde te gebruiken, zoals vensterbanken en dakbedekking. Ook is het lei bestand tegen water, zuur, licht en zeelucht. Door deze duurzame eigenschappen is het nog steeds een steensoort die ontzettend veel gebruikt wordt voor verschillende toepassingen.

Grijze leisteen vensterbank

Wanneer je aan leisteen vensterbank denkt komt waarschijnlijk meteen de kleur grijs bij je naar boven. Grijs is dan ook veruit de populairste kleur en wordt ook door Kerels van Steen aangeboden. Wist je dat er niet alleen grijze leisteen bestaat? De kleur van een vensterbank leisteen wordt bepaald door verschillende hoeveelheden van bepaalde stoffen die aanwezig zijn in het materiaal. Koolstof zorgt er bijvoorbeeld voor dat het gesteente zwarte wordt. IJzer in het materiaal kan een blauwe, groene of rode kleur mee geven. Toch blijven wij bij onze all-time favorite vensterbank leisteen: Mustang Black leisteen vensterbank.

Leistenen vensterbank op maat kopen

De Kerels van Steen werken met ontzettend veel passie en plezier in de zagerij om al het maatwerk te produceren dat jij nodig hebt. Op onze website kun je de materialen vinden waar wij mee werken. Wil of kun je niet direct bestellen? Je kunt ook een vrijblijvende maatwerkofferte aanvragen. Wij denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden, dus heb je een gaaf idee met natuursteen? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Heb je een vraag over een van onze producten? We staan je graag telefonisch te woord en mailen kan natuurlijk ook!

Adres
Kerels van Steen
Stationsstraat 162
5963 AC Hegelsom
Contact

Telefoonnummer: 077 206 1111
E-mail: sales@kerelsvansteen.nl
KVK: 74826565
BTW: NL860041220B01

Veilig betalen
  • Ideal
  • Banktransfer
  • Bancontact
Klanten beoordelen ons met een 8,8
8,8100% van de klanten beveelt ons aan.Lees alle beoorderlingen op Kiyoh